Studentliv i Helsingborg

Stampus är den största studentföreningen i Helsingborg som välkomnar alla studenter vid stadens högre utbildningar till att ta del av våra event och härliga gemenskap. Stampus är en studentförening som drivs av studenter, för studenter sedan år 2000. Vårt mål är att skapa en känsla av tillhörighet och att ge studenter möjligheten att mötas på ett sätt som den vanliga studiemiljön inte tillåter.
Våra mest storslagna event sker löpande och är kända som Avstampet, Oktoberfest, Halloweenfest, Homecoming, Valborg och Vårfestivalen. Dock är Stampus nog mest kända för Torsdagpubarna på Helsingborgen. Varje torsdag kan studenter samlas för att umgås och dansa mellan 22-02. Tidigare samma kväll driver vi också vår helt egna restaurang som serverar mat till hungriga studenter mellan 19:00-22:00.

stampus 1

Stampus i korthet

  • ca 950 medlemmar
  • Grundades 2001

Ett väldigt bra sätt att lära känna studenter utanför ditt program är att engagera dig i Stampus bar eller restaurang genom att gå med i ett barlag eller matlag. Känner du att du är mer kreativt lagd kan du även engagera dig i DJ- eller eventutskottet. Utöver våra utskott är vi också väldigt stolta över vår alldeles egna radiostation Stampus FM, som erbjuder studenter möjligheter att engagera sig i radiolivet under sin tid som studenter. Som engagerad i Stampus får du fritt inträde till Torsdagspubarna, blir inbjuden till de galna personalfesterna som hålls en gång per termin och får träffa vänner för livet! Du hittar mer om alla olika sett att engagera dig under fliken “Engagera dig” i navigeringsmenyn.

 

Men Stampus handlar inte bara om att festa. Vi organiserar även diverse sportaktiviteter varje vecka, såsom fotboll, innebandy och volleyboll , som såklart är fritt för våra medlemmar. Utöver det har vi ett brett utbud av lokala studentrabatter enbart för våra medlemmar, mer om dessa hittar du under fliken rabatter!

 

Ett medlemskap i Stampus kan köpas på Campus under lunchen varje torsdag mellan 12.00-13.00 och kostar endast 300Kr. Du kan följa oss på Facebook (Stampus), Instagram (stampus_hbg) och Snapchat (stambushbg) för mer detaljer kring alla våra event.